Polityka prywatności bajerynarowery.pl

1. Kto i dlaczego zbiera Twoje dane osobowe? Dane osobowe, które nam przekazujesz w związku z rejestracją i korzystaniem ze strony http://www.bajerynarowery.pl są przetwarzane przez Ojtam Media Katarzyna Karpa z siedzibą przy ul. Pileckiego 130 lok. 18 w Warszawie, NIP 9512009026, zwane dalej bajerynarowery.pl , który jest administratorem tych danych w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (tekst jedn.: Dz. U. 2002 r., Nr 101, poz. 926 z późn. zm.). Informacje, które nam powierzasz (w szczególności imię, nazwisko, adres pocztowy, adres poczty elektronicznej, numer telefonu) przetwarzane są: – w zakresie niezbędnym do prawidłowej realizacji usług świadczonych drogą elektroniczną oraz realizacji zamówień; – w celu realizacji składanych przez Ciebie zamówień w sklepie www.bajerynarowery.pl; – w celu rozpatrywania składanych przez Ciebie reklamacji oraz zwrotu świadczeń w przypadku odstąpienia od umowy (zwrotu towaru); – w celu prowadzenia analiz marketingowych; – jeżeli wyrazisz zgodę na otrzymywanie od nas informacji marketingowych, w tym przesyłanie Ci przez nas drogą elektroniczną informacji handlowych, Twoje dane osobowe będą przetwarzane przez nas również w celu przekazywania Ci informacji o sklepie www.bajerynarowery.pl, ofercie i aktualnych promocjach. Zgoda na otrzymywanie informacji marketingowych może zostać w każdej chwili wycofana. Nie musisz podawać nam swoich danych, ale wtedy może to uniemożliwić nam świadczenie Ci usług drogą elektroniczną oraz realizację złożonego przez Ciebie w sklepie www.bajerynarowery.pl zamówienia. Powierzając nam swoje dane osobowe masz prawo wglądu do nich oraz do ich aktualizacji lub usunięcia. Dane osobowe podane przez Ciebie możesz też samodzielnie edytować i usuwać po zalogowaniu się do swojego profilu. Na Twoje życzenie możemy też usunąć całe konto. W tym celu wyślij prośbę na adres e-mail: katarzyna.karpa@ojtammedia.pl. Zrób to z adresu e-mail, który podałeś rejestrując się w naszym sklepie. Możemy przekazać część danych zewnętrznym podmiotom w celu realizacji działalności opisanej powyżej, zachowując zasady ochrony danych, w minimalnym zakresie potrzebnym do wykonania niezbędnej usługi. 2. Zasady bezpieczeństwa W sklepie www.bajerynarowery.pl dokładamy wszelkich możliwych starań, by zabezpieczyć Twoje dane osobowe i chronić je przed działaniami osób trzecich. Jest to możliwe dzięki odpowiednim środkom technicznym oraz organizacyjnym, mającym na celu zapobieżenie bezprawnemu przetwarzaniu danych oraz ich przypadkowej utracie, zniszczeniu lub uszkodzeniu. Stosujemy wszelkie niezbędne zabezpieczenia serwerów, połączeń i witryny, aby chronić Twoje dane. Jeśli wybierzesz opcję płatności elektronicznych, nastąpią one za pośrednictwem bezpiecznego, szyfrowanego połączenia. Ponadto dokładamy szczególnej staranności, żeby informacje osobowe były: – poprawne i przetwarzane w sposób zgodny z prawem, – uzyskane tylko dla określonych celów i nieprzetwarzane dalej w sposób niezgodny z tymi celami, – adekwatne i odpowiednie dla realizacji celu – dokładne i aktualne, – nieprzechowywane dłużej niż to konieczne, – przetwarzane zgodnie z prawami przysługującymi osobom, których dotyczą, w tym zgodnie z prawem do zastrzeżenia ich udostępniania, – bezpiecznie przechowywane, – nietransferowane bez odpowiedniej ochrony. Podjęte przez www.bajerynarowery.pl działania mogą jednak okazać się niewystarczające, jeżeli sam nie zachowasz zasad bezpieczeństwa. Nie udostępniaj osobom trzecim loginu i hasła do konta w sklepie www.bajerynarowery.pl Po zakończeniu korzystania z www.bajerynarowery.pl pamiętaj o wylogowaniu się. Samo wyłączenie okna przeglądarki nie jest równoznaczne z wylogowaniem się. Aby zwiększyć bezpieczeństwo swoich danych pamiętaj, by hasło do logowania nie było łatwe do odgadnięcia przez osoby trzecie. W szczególności zalecamy używanie  hasła złożonego z ciągu znaków i cyfr oraz dużych i małych liter. 3. Informacje techniczne W czasie gdy korzystasz ze sklepu internetowego www.bajerynarowery.pl, na Twoim urządzeniu końcowym (komputer, smartfon, tablet itd.) zapisywane są niewielkie pliki (w szczególności tekstowe), zawierające informacje niezbędne do prawidłowego korzystania ze sklepu www.bajerynarowery.pl, czyli tzw. pliki cookie. To małe pliki tekstowe wysyłane przez sklep www.bajerynarowery.pl i przechowywane na Twoim komputerze lub innym urządzeniu. Zawierają one pewne informacje związane z korzystaniem przez Ciebie z naszej strony i sklepu. Dzięki temu jesteśmy w stanie zapamiętać towary dodane przez Ciebie do koszyka czy dostosować stronę internetową do Twoich preferencji. Dzięki plikom cookies możliwe jest też zbieranie danych statystycznych, co umożliwia nam rozwój sklepu www.bajerynarowery.pl. Pliki cookies wykorzystywane przez sklep www.bajerynarowery.pl mogą mieć charakter tymczasowy (sesyjny) lub trwały. Tymczasowe (sesyjne) pliki cookies są usuwane w chwili zamknięcia przeglądarki internetowej, pliki stałe są przechowywane także po zakończeniu korzystania ze strony www.bajerynarowery.pl. Pliki cookies nie zawierają danych, które Cię  identyfikują. Na ich podstawie nie można ustalić czyjejkolwiek tożsamości. Pliki te nie są też szkodliwe dla Twojego urządzenia (komputer, tablet itd.) i nie zmieniają jego ustawień ani ustawień zainstalowanego na nim oprogramowania. Odczytanie zawartości tych plików jest możliwe jedynie przez serwer, który je utworzył. Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach: – tworzenie statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy i klienci www.bajerynarowery.pl korzystają ze stron internetowych; – utrzymanie sesji użytkownika po zalogowaniu, dzięki czemu nie musisz na każdej podstronie logować się od nowa; – zapewnienie bezpieczeństwa transakcji dokonywanej w sklepie www.bajerynarowery.pl. Jeśli nie chcesz, byśmy zapisywali na Twoim komputerze pliki cookies, zmień ustawienia przeglądarki. Zastrzegamy jednak, że wyłączenie obsługi plików cookies niezbędnych dla procesów uwierzytelniania, bezpieczeństwa czy utrzymania preferencji użytkownika, może utrudnić, a nawet uniemożliwić korzystanie ze strony www.bajerynarowery.pl. W razie problemów ze znalezieniem odpowiedniej opcji w przeglądarce, radzimy skorzystać z pliku pomocy przeglądarki lub skontaktować się z producentem przeglądarki, z której korzystasz. Obok plików cookies, sklep www.bajerynarowery.pl gromadzi i analizuje także dane zwyczajowo zbierane przez administratorów systemów internetowych w ramach tzw. logów lub plików dziennika zdarzeń. Szczegółowe informacje zawarte w tych zapisach zdarzeń mogą obejmować między innymi: Twój adres IP w logu systemowym oraz lokalizację geograficzną opartą o nieidentyfikujący (zanonimizowany) adres IP, Rodzaj platformy i przeglądarki internetowej oraz dane techniczne komputerów, Dostawcę Internetu, Czas trwania wizyty Podstrony w serwisie www.bajerynarowery.pl, które zostały wyświetlone, Wskaźniki klikalności reklam i popularności produktów, Adres strony, z której trafiłeś na www.bajerynarowery.pl 4. Postanowienia końcowe W związku z ciągłym rozwojem i postępem techniki zasady określone w niniejszym dokumencie mogą ulec zmianie. O zmianie tych zasad zostaniesz poinformowany poprzez zamieszczenie nowej treści niniejszego dokumentu na stronie internetowej. Zrobimy to z odpowiednim wyprzedzeniem, nie później niż na 7 dni przed ich wprowadzeniem. Pytania i zastrzeżenia dotyczące niniejszej Polityki Prywatności możesz kierować na adres e-mail: kontakt@bajerynarowery.pl.